Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки, свързани с АР 164

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз от 91-ва свалих като я взех от каката,които иска да вярва.

Comment

• Първоначално публикувано от iv4oto_77@abv.bg Покажи съобщение
      вижте с какви свещи съм карал - сега е по добре и на разход и вървене
      И при мен като я взех беше почти така. Даже по-зле - като извадих лулата с нея си излезе и електрода на свещта. Ако не беше твин-спарк сигур немаше да върви ич.
      Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

• Антора на темата "Селски тунинг" нещо го отнема.Да не го е затиснала некоя кола в гаража?
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

• Да се мятам ли?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...868&f1=details

Много ме блазни...
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            И мене ме блазни . Но после ми е интересно как ще се поддържа това "животно" .
            Като знам как ме гледат в магазина като Алфа 164 - ако им кажа и Q4 ще ме изгонят .

Дидо има я и в раздел прова - колегата zlia я е докарал от Швейцария и по неговите думи е перфектна . Покупката лесна работа - после как ще се поддържа ?
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Ами как - с много пари, време и нерви...
              Явно не е за нас, ама пуста мания
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Колата си е ОК - ама за България е "малко" екзотика .
                Разхода ще го преживеем някак си - ще се кара само за кеф в събота и неделя .
                Тука в квартала имаше една 3.0 не Ку4 - човека и имплантира Т.С. мотор защото не можеше да я поддържа от към ремъци и ролки .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  Колата си е ОК - ама за България е "малко" екзотика .
                  Разхода ще го преживеем някак си - ще се кара само за кеф в събота и неделя .
                  Тука в квартала имаше една 3.0 не Ку4 - човека и имплантира Т.С. мотор защото не можеше да я поддържа от към ремъци и ролки .
                  Здравейте,колеги. Излишно е да коментирам човек,който би заменил например двигателя от Q4 за друг. Бих му препоръчал един Голф 1.4 за да "няма" ядове.Колкото до поддръжката,то коментираните ремъци и ролки все пак се сменяват след доста дълъг пробег от около 80 хил. км.Два ремъка за 60лв и една важна обтяжна ролка за най-скъпа цена от 170лв мисля,че е нещо съвсем нормално на фона с разглобени половината коли от други марки,като Ауди и пр.
                  Модела наистина е екзотика,защото аз от 20год. се инересувам и внасям изключително италиянски коли,но незнам да има такава у нас.Двигателя е ползван в 166 и GTV,така че няма нищо непознато. Виж скоростите и цялата система 4WD са нещо друго,но нали за това е топ-модел.
                  Предлаганата от мен кола за годините си е в отлично състояние.Карах я 20км,върви както трябва,вози много стегнато и малко твърдо,по-ниска е,но не видях някакви по-спортни пружини.Забелязах,че АБС на моменти не работи и свети лампата.Не работи предно ляво ел.стъкло,но несъм търсил причината,защото имам много по-важни дела.И последно дисплея на климатроника не работи,но това е нещо познато и много срещано.
                  Тези "детски" болести са познати от всички модели и не мисля,че са нещо което би спряло някой сериозен фен на марката да се радва на по-важните и различни неща в този автомобил.А и да вметна,че автомобилът дълго време не бе каран в Швейцария,което би могло да даде в началото някои дребни отражения върху сп. дисковенакладки и др.такива.И въпреки,че не го караше,собственичката(която е видна от талона който съм показал в раздел продажби)родена 1946г. дълго време ме въртя с продажбата,като ми искаше куп пари за нашите стандарти.Аз като фен бях настоятелен до края,въпреки че за същите пари щях да докарам едно Опелче или Субару и без да се притеснявам то щеше да бъде отнесено бързо-бързо,а аз с някой лев в джоба щях да си пия спокойно уискито.Иначе с поставянето на акумулатора старият боец запали и заработи,като току що изгасен автомобил.
                  Днес идва един запален фен на модела и гледа колата,но иска преглед в сервиз въпреки че аз му казах:"Качвай се и карай,щом си запознат с модела ще усетиш нещата,кое как е". Колкото до сервиза,то нека закачат и гледат параметрите,но за вдигането на крик може да настане "война",защото ако започнат да вдигат колата на праговете и се строшат ще има и строшени глави. Имам опит с подобни големи прагове и няма да продам колата,ако ще рискувам да съсипя чара и,заради бързи и немарливи "майстори" с крикове. За най-бързо имам шалтета и постелки за залягане под колата.
                  Врвмето е пред нас и ще разберем каква ще бъде съдбата на единственната според мен 164 Q4 у нас.

Comment

• найстина колата е много добра, само да имах пари.....! дано някой Варненец я вземе !!
                    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

• И понеже съм на път та пиша през телефона ще кажа че почти всички Алфи които продадох напоследък отидоха във Варна. Там наистина има реални фенове на марката. Да са живи и здрави и дълго да се радват на автомобилите си.

Comment

• Колеги да питам защо колата като загрее след 70 градуса и после пали трудно, много рядко от първия път да запали, от 2-рия път пали почти от ряз, и след това излиза сиво синкъв пушек за 1 сек. !
                        Last edited by Sunny; d.m.y г., 14:58.

Comment

• И още 2 неща да попитам, на първата снимка това под седалката кое за какво е точно, тея цилиндричните метални неща за какво служат ? и на втората снимка съединитела е потънал, как мога да проверя дали е от помпата ?
                          Attached Files

Comment

• На първата снимка са моторчетата на седалката.Явно седалката е електрическа. За педала, пробвай да пуснеш малко спирачна течност да видиш дали ще се вдигне.Ако се вдигне и след време пак пропадне е помпата.
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                              На първата снимка са моторчетата на седалката.Явно седалката е електрическа. За педала, пробвай да пуснеш малко спирачна течност да видиш дали ще се вдигне.Ако се вдигне и след време пак пропадне е помпата.
                              Ами да седалките са ел., ама мислех че едното е пълнител за AIRBAG , както и да е! долях до горе хидравлично масло и грам промяна няма, стои си пропаднал, скоростите влизат ама трудно! стираната течност е до горе, няма колко повече да сипвам! Помпата каде се намира, щото си мисля че е глътнало от някаде въздух, да пробам да я обезвъздуша поне.

Comment

• Имах предвид да пуснеш течност обезвъздушавайки го, не да долееш в казанчето.Обезвъздушава се както при спирачките.Пробката е на цилиндърчето на ск. кутия. Помпата се намира над педала, но от нея не се обезвъздушава.
                                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X